De Band

De Black Sheep Swing Band is een jonge en ondernemende big band uit West-Brabant. De band repeteert wekelijks onder leiding van professioneel bandleider Daan Bogers en treedt gemiddeld zo’n tien keer per jaar op, zowel op privéfeesten als op grotere evenementen. De band kent onderling een gezellige informele en enthousiaste sfeer, die zij laat doorschemeren op de wijze waarmee de band haar optredens wegzet. Het publiek weet dit erg te waarderen! In oktober 2018 hebben wij de unieke kans gekregen om een aantal van onze nummers op te nemen in de wereld beroemde Wisseloord studio's in Hilversum. Luister de sneak preview bij beeld en geluid of bestel de cd in de shop. Een beeldend verslag vindt u bij Black Sheep Meets Wisseloord Studio's.

Het repertoire van de band is bijzonder gevarieerd. Het gaat van ‘old school’ big band muziek, via Glenn Miller swing, via spetterende jaren ‘70 soul, tot hedendaagse popmuziek in een ‘big band jasje’. Hiermee is de band in staat om haar muziekkeuze af te stemmen op de sfeer van het evenement.

Wat de Black Sheep echt uniek maakt is dat zij jaarlijks een eigen concert genaamd  Black Sheep meets.... organiseren. In de afgelopen jaren hebben zij verschillende cultuurvormen ontmoet zoals harmonie, koor, theater, dans en een samenwerking met een DJ.  Tijdens deze concerten is tevens de opbrengst geschonken aan een goed doel uit de regio. In haar jonge bestaan heeft de band zo al meer dan € 20.000 uitgedeeld. Dit concept heeft er o.a. toe geleid dat zij winnaar zijn geworden van de Cultuurprijs Moerdijk 2012. Volg nieuws hierover op onze website.

Kortom, de Black Sheep Swing Band is een band die zorgt voor swingende muziek bij ieder feest of evenement!

.