Black Sheep meets Wisseloord Studio's

Terug naar het overzicht

 

Tijdens de actieweek van Serieus Request 2017 gingen tijdens de 3FM veiling vele items onder de hamer voor het Rode Kruis. Het aanbod van de items was heel divers, maar 1 leek de toenmalige voorzitter, Andre de Regt, van de Black Sheep Swingband wel erg interessant. De Wisseloordstudio’s stelde namelijk voor de goede doelen veiling een hele opname dag ter beschikking in 1 van de beroemde studio’s. Andre wilde met zijn bedrijf, The Right Advice, graag iets doen voor het goede doel en zag hiermee zijn unieke kans om meteen iets leuks te organiseren voor de The Black Sheep Swing Band. Na wat spannende laatste momenten van de veiling bleek dat hij het winnende bod had gedaan en zodoende kon hij de club verrassen met een opnamedag in de beroemde Studio’s.

  

Vele grote namen hebben in de studio’s in Hilversum al opnames gemaakt. Nederlandse artiesten zoals Jett Rebel en Ilse de Lange, namen er op. Maar ook buitenlandse beroemdheden als Elton John, The Police, The Rolling Stones en Michael Jackson hebben hun muziek hier laten opnemen.

  

Na een aantal maanden van hard repeteren onder leiding van Vincent Houdijk was zaterdag dan eindelijk de dag waarop de bandleden al vroeg vertrokken richting Hilversum. De technici van de studio hadden op vrijdagavond al een hele opstelling gemaakt waardoor er eigenlijk meteen al begonnen kon worden met de soundcheck. Voor een Big Band met 22 personen is dat best een heel karwei, maar met alle aanwezige kundige technici ging het eigelijk best vlot.

 

Als eerste werden de instrumentale stukken opgenomen en na de gezamelijke lunch sloot zangers Kim aan bij de kudde schapen en werden nog een 3 tal nummers met zang opgenomen. Het was een intensieve dag spelen en aan het einde van de middag was iedereen wel toe aan een gezellig gezamelijk diner in het restaurant van de studio’s. Na het diner gingen de muzikanten blij en voldaan naar huis terwijl muzikaalleider Vincent met de klankregiseur en technici nog even terug de studio indoken om de muziek verder uit te mixen.

 

De leden van the Black Sheep Swing Band hebben een super leuke en leerzame dag gehad en de opnames zullen gebruikt worden voor promotie op de website.

 

 Serieus Request 2018 heeft dit jaar geen glazen huis, maar heeft wellicht weer wel een mogelijkheid om verzoeknummers te laten draaien op 3FM. The Black Sheep gaan dan zeker bieden op 1 van hun opgenomen nummers zodat ook op die manier er nog weer geld gaat naar het goede doel kan gaan. Zo past een dag opnemen precies in het rijtje van de eerdere Black Sheeps meet concerten, waarbij de band eerder al voor verschillende goede doelen geld inzamelde.

www-wisseloord-01.jpg 80
www-wisseloord-02.jpg 80
www-wisseloord-03.jpg 80
www-wisseloord-04.jpg 80
www-wisseloord-05.jpg 80
www-wisseloord-06.jpg 80
www-wisseloord-07.jpg 80
www-wisseloord-08.jpg 80
www-wisseloord-09.jpg 80
www-wisseloord-10.jpg 80
www-wisseloord-11.jpg 80
www-wisseloord-12.jpg 80
www-wisseloord-13.jpg 80
www-wisseloord-14.jpg 80
www-wisseloord-15.jpg 80
www-wisseloord-16.jpg 80
www-wisseloord-17.jpg 80
www-wisseloord-18.jpg 80
www-wisseloord-19.jpg 80
www-wisseloord-20.jpg 80
www-wisseloord-21.jpg 80
www-wisseloord-22.jpg 80